Palmarosa gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren.

Winkelwagen  

Geen producten

0,00 € Verzending
0,00 € Totaal

Winkelwagen Afrekenen

Nieuwe producten

Alle nieuwe producten

Aanbiedingen

Alle aanbiedingen

Nieuwsbrief

Amandelolie

Amandelolie

Voor een goede voedingsolie en/of huidolie is het vanzelfsprekend dat de olie koudgeperst wordt en van biologische afkomst is. Zoete amandelolie is een bleekgele, heldere, praktisch reukloze olie.De smaak doet in de verte aan noten denken.
Amandelolie bevat vele vitamines (B1, B2; B6 en een kleine hoeveelheid vitamine E), mineralen en fytosterolen.

Meer details...

14,00 €

Inclusief btw

1701114

Beschikbaarheid: Beschikbaar

Levertijd: 2 tot 3 werkdagen

8 items op voorraad

Zoete amandel olie (Prunus amygdalus var. dulcis) - biologisch, 100ml

Karakteristiek

Het Prunusgeslacht bestaat uit zo'n 430 verschillende soorten struiken en bomen. Ze komen voornamelijk voor in de noordelijke gematigde streken en Zuid-Amerika. Deze familie omvat zowel bekende gewassen met eetbare steenvruchten zoals kersen, pruimen, abrikozen, perziken en amandelen als soorten met prachtige bloesems.

De amandel, die nauw verwant is met de perzik, is waarschijnlijk ontstaan in de oostelijk MIddellandse Zeegebied en heeft een klimaat met hete, droge zomers nodig om veel vrucht te dragen. De boom wordt meestal niet hoger dan 5 meter. Eind winter of begin voorjaar verschijnen de ongesteelde witte of roze bloemen aan de kale takken. Deze maken in de zomer plaats voor de platte, donzige vruchten, die veel weg hebben van een kleine verdroogde perzik.
Deze splijt open als hij droog is en laat zijn door een broze schil omhulde pit (noot) los; deze pit bevat op zijn beurt de eigenlijke amandel. De zoete amandel is de meest gekweekte notenboom in de wereld, voornamelijk in het Middellandse Zeegebied, Californië en Zuid-Afrika.

Bijzonderheden olie

Voor een goede voedingsolie en/of huidolie is het vanzelfsprekend dat de olie koudgeperst wordt en van biologische afkomst is. Zoete amandelolie is een bleekgele, heldere, praktisch reukloze olie die grote gelijkenis vertoont met abrikozenpitolie en perzikpitolie. Soms ruikt de olie licht naar marsepein. De smaak doet in de verte aan noten denken.
De olie is duidelijker vetter in textuur en smaak dan abrikozenpitolie. Amandelolie bestaat vooral uit oleïnezuur, een enkelvoudig onverzadigd vetzuur, en met een kleine hoeveelheid linolzuur en verzadigde vetzuren. De olie lijkt in samenstelling sterk op olijfolie maar bevat geen chlorofyl dat wel in olijfolie aanwezig is. Amandelolie bevat vele vitamines (B1, B2; B6 en een kleine hoeveelheid vitamine E), mineralen en fytosterolen.

Eigenschappen en toepassing - Uitwendig

Verzachtend, zeer huid verzorgend en voedend, jeuk verlichtend, beschermend, ontspannend voor de huid.

Zoete amandelolie is de klassieke basis olie voor massages en lichaamsverzorging. Amandelolie beschermt, verzorgt en voedt de huid en maakt de huid soepel. De olie is vet en kan dunner en minder vet gemaakt worden door het te mengen met een goede biologische koud geperste zonnebloemolie. Voor lichaamsmassage is de olie ideaal.
Amandelolie kan voor elk huidtype gebruikt worden, maar omdat het langer duurt voordat de olie door de huid wordt opgenomen, isde olie zeer geschikt voor een droge, verharde en ruwe huid. Door de vettere textuur heeft amandel een voedende en huidbeschermende functie. Amandel is een goede olie voor baby's met een droge en schilferige huid en zee effectief bij luieruitslag. Amandelolie werkt jeuk verlichtend bij exzeem en psoriasis.
Amandel wordt geassocieerd met sterke nagels. Daarvoor kunt u een paar druppels amandelolie warm maken in uw hand en in de nagelriem masseren.

Ander gebruik

Amandel bestaat voor een groot deel uit enkelvoudige onverzadigde vetzuren, met name oleïnezuur. Dit vetzuur wordt ook geproduceerd door onze huidklieren.

De olie is goed te gebruiken in de keuken, vooral in salades en cakes. Er is aangetoond dat eov's doeltreffend zijn in het verlagen van het LDL cholesterol zonder het HDL te verlagen. Teveel inname van enkelvoudig onverzadigde vetzuren kan de werking van meervoudig onverzadigde vetzuren en de aanmaak van prostaglandines beïnvloeden.

Het eten van amandelen zou bijdragen aan het verlagen van cholesterolspiegels in het bloed.
Mrs. Grieve (1979) raadt het eten van amandelen aan bij nierstenen en andere klachten in het niergebied. Inname van een theelepel amandelolie brengt verlichting bij kriebelhoest.

Omdat de olie zo goed smerend is, kunnen zelfs klokken en horloges voordeel halen bij deze olie.

5 Andere producten in deze categorie: